Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
December 2015  |  Jaargang 8  |  Nummer 03  |  Dordrecht
INHOUD
Herfstdiner was een groot succes!
World Citizenship Project van 3hv en nog een VéTO-actie! 
Terugblik thema-avond L.O.V.E.
Bedrijven gezocht
Lessen MijnTalent
Vrijwilligers gezocht voor onze gezonde schoolwinkel
Ziekmeldingen e.d. (Praktijkonderwijs)
Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds
Aanbod Wartburg Academie
Herfstdiner was een groot succes! 

Uit de Nieuwsbrief Bewonerscomité Leerpark:

De Marnix is ook actief in de buurt. Een aantal leerlingen uit vmbo-3 organiseerde dit jaar weer het herfstdiner voor buurtbewoners, ouders en docenten. Allereerst willen wij alle gasten enorm bedanken voor hun komst. Dankzij jullie was ook dit jaar het herfstdiner een groot succes!


In de aula schoven de gasten aan om te genieten van het heerlijke buffet geheel verzorgd door de leerlingen. Ook waren er heerlijke stamppotten van groente- en fruithandel 'In den Boogaard'. Mede dankzij de muzikale omlijsting werd het een prachtige avond! 

World Citizenship Project van 3hv en nog een VéTO-actie! 

In de afgelopen maanden van dit schooljaar is er door veel derdeklas-VéTO-leerlingen nagedacht over het thema Burgerschap.
 
lees verder

Terugblik thema-avond L.O.V.E. 

Na de opening door de heer A. van der Wulp, leidde mevrouw M.E. Lagendijk-Ouwerkerk (psycholoog) het thema in: Met onze jongeren spreken over seksualiteit.

lees verder

Bedrijven gezocht

De leerlingen moeten op school nadenken over hun studie- en beroepskeuze. In de eerste plaats is daarvoor nodig dat ze hun eigen talenten en motieven (d.i. ‘waarom ze dingen doen’) ontdekken. In de tweede plaats moeten ze weten wat er ‘in het echte leven’ allemaal te doen is en ervaren hoe het daar gaat.

lees verder

Lessen MijnTalent
In de tweede helft van dit schooljaar starten voor klas 1 vmbo (bk en gt) MijnTalentlessen. Ouders en leerlingen zijn daarover geïnformeerd. Dinsdag 7 december is de intro geweest. Alle leerlingen hebben gezien wat hen te wachten staat en hoe het werkt met de inschrijving via It’s Learning: open vanaf vrijdag 18 december, om 15.00 uur. Het zijn lessen die ze zelf kiezen en die ook bij hen passen. Wekelijks op dinsdag het zevende en achtste uur is ieders aanwezigheid verplicht. Hoe ziet het keuzelijstje er uit? Fotografie, sport, bakkampioen, DaVincidesign, vers van de pers en... hippie haken! Alle informatie staat tijdig op It’s Learning.

drs. A. van der Wulp

Vrijwilligers gezocht voor onze gezonde schoolwinkel

Ziet u het belang van gezonde voeding? Bent u creatief in het maken van een gezonde lunch? Vindt u het leuk om recepten uit te proberen? Maakt u lekkere verse soep? Gaat u graag met jongeren om?

lees verder

Ziekmeldingen e.d. (Praktijkonderwijs)

Fijn dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van het mailadres (absentmarnix@wartburg.nl) voor het doorgeven van ziekmeldingen en het aanvragen van verlof.

lees verder

Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds

Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds voor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2014-2015? Dan kunt u tot en met 31 december 2015 een aanvraag indienen bij de administratie op één van de locaties van het Wartburg College. Klik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. 

Aanvragen die na 1 januari 2016 ingediend worden nemen wij niet meer in behandeling.

Aanbod Wartburg Academie

Als Wartburg College beschikken wij over een volwaardig opleidings- en scholingscentrum: De Wartburg Academie. Enige tijd geleden bent u hierover per mail geïnformeerd en is er ook een flyer verstuurd. Graag willen wij u wijzen op het aanbod!

lees verder

Wij wensen u Gezegende Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar!



Oud en Nieuw
Op vrijdag 18 december zullen we met onze leerlingen stilstaan bij Kerst en/of de jaarwisseling. Voor de klassen van het vmbo, havo en vwo zijn er drie bijeenkomsten:

-
tweede klassen en klas 
  3h2: 10.30 uur (derde uur)
-
(overige) derde en vierde 
  klassen: 11.20 uur (vierde
  uur)
-
eerste klassen: 12.10 uur
  (middagpauze)

De eerste twee lesuren wordt aan alle leerlingen les gegeven volgens het officiële rooster. Dat geldt ook voor de klassen die het derde en vierde lesuur hun bijeenkomst nog niet hebben. Met de leerlingen van de laatste bijeenkomst wordt om 12.00 uur op school gegeten. Na hun bijeenkomst hebben de leerlingen kerstvakantie.
 
De leerlingen van het praktijkonderwijs hebben deze morgen een kerstbijeenkomst in de Trinitatiskapel. 
 
Maandag 4 januari 2016 worden alle leerlingen om 10.25 uur verwacht. Met ingang van het derde uur (10.30 uur) beginnen de lessen volgens het rooster.


Wervingscampagne
Ons communicatiebureau Sprékend heeft dit jaar weer ‘sprekend’ en nieuw materiaal ontwikkeld. Alle toeleverende basisscholen hebben het intussen ontvangen. Behalve het gedrukte materiaal is er ook de website www.welkomophetwartburg.nl speciaal voor de aanstaande brugklasleerlingen.

Kijkt u ook eens op deze website of via www.wartburg.nl. Zo leert u niet alleen onze locatie wat beter kennen, maar zo kunt u ook de ouder(s)/verzorger(s) van aanstaande leerlingen wegwijs maken in onze school.
 
drs. J. den Besten 


De volgende Nieuwsbrief verschijnt 16 februari 2016.
 
Agenda
Voor alle toekomstige data geldt: Deo volente
14 t/m 19 december
uitwisseling naar Boedapest
18 december
kerst-/eindejaarsbijeenkomsten
21 december t/m 1 januari
kerstvakantie
4 januari
eerste schooldag na vakantie: alle lessen starten om 10.30 uur
18 t/m 25 januari
toetsweek II vmbo-4
18 en 19 januari
contactavonden PrO
25 januari
start tweede halfjaar
26 januari
voorlichtingsavond ouders nieuwe brugklasleerlingen
30 januari
open dag
3 febuari
vergaderdag 1e rapport/2e rapport (bk), leerlingen (excl. PrO) vrij
5 febuari
rapportuitreiking
9 februari
Wees-Wijs-dag PrO
9 februari
presentaties sectoronderzoeken vmbo-4
11 februari
herkansing toetsweek II vmbo-4
16 februari
Wees-wijs-dag PrO
16 februari
contactavond
18 februari
bezinningsdag vmbo-4
19 t/m 26 februari
voorjaarsvakantie


Voor overige data: zie jaaragenda op onze website onder Marnix > Schoolgids
Personalia


Verloving
Op 3 december is mevrouw J.H.A. van den Dorpel verloofd met de heer M. van Duijn.
  
Afscheid en welkom
Vandaag hebben we afscheid genomen van de heer P.G.W.C.H. Verrips (Nederlands). Hij verving de heer J.C. Kraaijeveld die wegens ziekte gedeeltelijk zijn werk niet kan doen. Omdat er nog geen zicht is op volledige hervatting van zijn werkzaamheden werd in deze vacature voorzien door de benoeming van de heer W. van der Wulp (WvanderWulp@wartburg.nl) per 1 januari 2016.
 
Update afwezigheid mevrouw A.W. Brussaard
Het revalidatieproces van mevrouw Brussaard is intussen zo ver gevorderd dat zij binnenkort weer naar huis mag. Dat is uiteraard een mooie ontwikkeling, al zal het herstelproces verder nog enige tijd en geduld van haar vragen. Fijn dat deze stap al wel gezet kan worden.   
   
    
          
mw. T. van 't Hof
directiesecretaresse

Colofon
Eindredactie: drs. J. den Besten, T. van 't Hof en
P. Soffree 


Locatie Marnix
Prof. Waterinklaan 41,
3312 KM Dordrecht
(078) 639 28 00
infomarnix@wartburg.nl
www.wartburg.nl