Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
December 2015  |  Jaargang 8  |  Nummer 03  |  Rotterdam
INHOUD
Themadag 'Gezond genieten'
Topvertegenwoordigers naar Skills Talents
Project Buurthuis Carnisse
Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds
Aanbod Wartburg Academie
Themadag 'Gezond genieten'

‘Hoe ga je op een gezonde manier met je lichaam om?’ Tijdens de themadag op 17 november jl. zijn de leerlingen van leerjaar 3 op verschillende manieren met deze vraag bezig geweest. Rondom de thema’s alcohol, roken, drugs, voeding en beweging hebben ze mogen luisteren naar de indrukwekkende verhalen van ervaringsdeskundigen, hebben ze nagedacht over wat de Heere hierin van ons verlangt en zijn ze met elkaar in gesprek gegaan over hun eigen gedrag. Bewustwording stond hierbij centraal: ‘Wat betekent dit voor mij, wat neem ik hieruit mee?’. Om de daad bij het woord te voegen en het goede voorbeeld te geven, was er ook een uurtje beweging ingelast én stond er een gezonde smoothie voor ze klaar! Kortom, we kijken terug op een gezonde, leerzame dag!
Topvertegenwoordigers naar Skills Talents
Zoals u heeft kunnen lezen op de website van de school, is klas 4gp2 al een tijd bezig met het uitkiezen van de gelukkigen die onze school mogen vertegenwoordig op Skills Talents. Na een spannende wedstrijd zijn wij, Corine, Rianne en Christine, uitgekozen om onze school te vertegenwoordigen. In januari hopen wij een opdracht te doen op provinciaal niveau. Wij zien hier erg naar uit en hopen daar ook te winnen!! Wij willen onszelf graag aan u voorstellen.

> lees meer
Project Buurthuis Carnisse

Als school hebben we regelmatig contact met mensen uit de wijk, bijvoorbeeld tijdens de buurtmaaltijd. In de wijk staat ook een buurthuis waar allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals (gym)lessen, spelletjes, helpen bij het invullen van formulieren, enz. De leerlingen van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur zijn enthousiast aan de slag gegaan om een pergola/afdak te plaatsen, dat als ontmoetings- en rokersplek dient. Verder is gevraagd kasten te maken in de wasruimte en de bergruimte van de gymzaal. Alles bij elkaar een mooi project voor onze 4e klas leerlingen!

> lees meer
Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds
Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds voor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2014-2015? Dan kunt u tot en met 31 december 2015 een aanvraag indienen bij de administratie op één van de locaties van het Wartburg College. Klik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. 
Aanvragen die na 1 januari 2016 ingediend worden nemen wij niet meer in behandeling.

Aanbod Wartburg Academie
Als Wartburg College beschikken wij over een volwaardig opleidings- en scholingscentrum: De Wartburg Academie. Enige tijd geleden bent u hierover per mail geïnformeerd en is er ook een flyer verstuurd. Graag willen wij u wijzen op het aanbod! 
> lees meer

Wij wensen u

gezegende kerstdagen

en een

voorspoedig 2016



Agenda
18 december
Kerstbijeenkomsten

21 dec. t/m 1 jan.
Kerstvakantie

11 t/m 20 januari
Rekentoets leerjaar 4, afnameperiode 1

15 januari
Wartburgbrede studiedag, leerlingen vrij

18 en 19 januari
Bezoek groep 8 basisscholen

18 en 19 januari
MijnBeroep leerjaar 1 en 2 en praktijkvak leerjaar 3 en 4 vervalt

19 januari
Voorlichtingsavond ouders nieuwe brugklasleerlingen

19 januari
LMR-vergadering

19 t/m 23 januari
Tentamen IV leerjaar 4

22 januari
Einde periode 2

25 januari
Start periode 3

26 januari
Voorlichtingsavond LOB ouders leerjaar 1

27 januari
Presentatie sectorwerkstuk 4gp1 en 4gp2

1 februari
Voorlichtingsavond PTA en stage ouders leerjaar 3

3 februari
Herkansing IV leerjaar 4

8, 10 en 16 februari
Spreekavond decanen leerjaar 4

10 februari
Rapportenvergaderingen (hele dag, leerlingen vrij)

12 februari
Verzending rapporten

19 t/m 26 februari
Voorjaarsvakantie
    
Personalia
Zwangerschapsverlof
Mw. A.J. Simonse-Rosman (Engels) gaat vanaf eind december met zwangerschapsverlof.

Afscheid
Deze week nemen we afscheid van de heer P. van Hartingsveldt (natuurkunde) en mw. M.C. Kraaijeveld-Buitendijk (adjunct-directeur) vanwege keuzepensioen.

Adjunct-directeur
De heer A.P. Paul (docent maatschappijleer en teamondersteuner) is benoemd als adjunct-directeur Economie & Ondernemen en Zorg & Welzijn, als opvolger van mw. M.C. Kraaijeveld-Buitendijk.
 
Nieuwbenoemd
De heer G.J. Bossenbroek (natuurkunde), de heer P.J. Kleinjan (wiskunde), de heer C.W. Kodde (Engels) en mw. F.M. Kuiper-Alderliesten (directiesecretaresse).
  
Colofon
Carnissesingel 20
3084 NA Rotterdam-Carnisse
(010) 480 14 22
infoswaef@wartburg.nl 
www.beroepencollege.nl

Twitter: @Beroepencollege
www.wartburg.nl