Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
December 2015  |  Jaargang 8  |  Nummer 03  |  Rotterdam

INHOUD
Open avond D.V. 22 januari 2016
Schoolkrant december 2015
Gastles 1-mavo
McPort Event 4-vmbo en 5-havo
Thema-avond L.O.V.E.
Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds
Wartburg Academie
Open avond D.V. 22 januari 2016
 
.
.
Op D.V. vrijdag 22 januari hopen we onze open avond te houden. U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Toekomstige leerlingen kunnen o.a. een rondvlucht over de school winnen!

Verder staan er allemaal W'tjes voor de bezoekers klaar. Op onze website geven we alvast vijf W'tjes weg. Bezoekers die alle W'tjes vinden, maken kans op een abonnement op Weet Magazine
. .
Schoolkrant december 2015
 
.
 
Vorige week zijn de schoolkranten uitgedeeld aan de leerlingen. Als u deze nog eens na wilt lezen, kunt u bovenstaande afbeelding aanklikken.
 .
Gastles 1-mavo
 
.
 
De vader van Renske van Hengel uit 1-mavo heeft een bijzondere hobby: hij haalt dingen van vroeger uit de grond, gravend of met een metaaldetector.

Hij is het bij ons in de klas (1-mavo, bij mevrouw Overbeeke) met geschiedenis komen laten zien en hij heeft er een prachtige les van gemaakt, waarbij hij van alles had meegenomen van zijn vondsten, vooral uit de tijd van de Romeinen. We hebben ervan genoten!

.
McPort Event 4-vmbo en 5-havo
 
.
 .
Leerlingen uit klas 4-vmbo en klas 5-havo met natuurkunde in het pakket zijn donderdag 12 november op bezoek gegaan bij het McPort Event 2015. Dit evenement vond plaats bij het EIC Mainport te Rotterdam.

Allereerst kregen we een presentatie over mogelijke beroepen die we in de havens tegenkomen zoals procesoperator, logistiek medewerker, loods en het beroep controller van een rederij.
Vervolgens presenteerden een tiental bedrijven zich middels een markt waarbij leerlingen in gesprek kwamen met de verschillende voorlichters.
Na een korte voorlichting over de diverse technische opleidingen bij verschillende  scholen gingen de leerlingen zelf aan de slag in het laboratorium.

Voor leerlingen die voor een keuze staan van een vervolgopleiding was dit een waardevolle excursie.
.
Thema-avond L.O.V.E.
 
.
 .
De aanmelding kwam maar langzaam op gang, maar uiteindelijk bleek er toch veel belangstelling voor de thema-avond. Het onderwerp was “Seksuele opvoeding in de puberteit”. Voor de pauze werd een stukje theorie aangereikt over wat er allemaal gebeurt met onze jongeren en leerden we de betekenis van de letters L.O.V.E. Na de pauze gingen de ouders met elkaar in gesprek. Het was duidelijk een opluchting voor sommige ouders te horen dat ze niet alleen staan in de strijd als het gaat om zaken als kleed- en uitgaansgedrag. Nuttige tips en ideeën konden worden uitgewisseld. Er waren ook mooie en bemoedigende ervaringen. Als met al kostte het de groepen veel moeite om een einde te maken aan de interessante gedachtenwisseling.
.
Herinnering aanvragen vergoeding reisfonds
.
Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds voor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2014-2015? Dan kunt u tot en met 31 december 2015 een aanvraag indienen bij de administratie op één van de locaties van het Wartburg College. Klik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. 

Aanvragen die na 1 januari 2016 ingediend worden nemen wij niet meer in behandeling.
 .
Wartburg Academie
.
Als Wartburg College beschikken wij over een volwaardig opleidings- en scholingscentrum: De Wartburg Academie. Enige tijd geleden bent u hierover per mail geïnformeerd en is er ook een flyer verstuurd. Graag willen wij u wijzen op het aanbod!

  > lees meer
 .
 

Kerst 2015

Afgelopen zaterdag waren twee van onze leerlingen betrokken bij een ernstig ongeluk. Eén van beiden heeft hier flinke verwon-dingen aan over gehouden. We zijn dankbaar dat ze bewaard zijn gebleven en wensen beide leerlingen veel sterkte toe.

Inmiddels zitten we in de donkere dagen voor Kerst. Dat betekent voor veel leerlingen in het donker ’s morgens de deur uit en ’s avonds soms zelfs in het donker weer thuis. De kerstvakantie valt vroeg dit jaar. Het mooie van deze periode is dat we weten dat na kerst stukje bij beetje het licht weer terug komt. In het begin merk je daar weinig van, maar toch is het waar. Het geeft uitzien en verlangen.
 
Met kerst herdenken we de komst van het Licht in deze wereld. “Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen.”. Dat licht kwam niet stukje bij beetje, maar was er ineens. Denk aan de heerlijkheid des Heeren die de herders omscheen in de velden van Efratha. Dat licht schijnt nog in de harten van mensen. “Want God, Die gezegd heeft, dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is Degene, Die in onze harten geschenen heeft, om te geven verlichting der kennis der heerlijkheid Gods in het aangezicht van Jezus Christus.”. Zouden we daar in deze donkere dagen niet naar uitzien en verlangen? We wensen u veel zegen op het kerstfeest en in het nieuwe jaar!
  
H. Smits, locatiedirecteur
 
Agenda
18 december
Kerstbijeenkomsten voor leerlingen, school gaat om 12.00 uur uit
21 december t/m 1 januari
Kerstvakantie
4 januari
Bezinningsdag personeel (lesvrij)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


300ste lunchpauzeconcert
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
5 t/m 11 januari
Toetsweek II 4-vmbo, 5-havo, 6-vwo
7 januari
Voorlichtingsavond 3-vmbo
12 januari
Profielkeuzemorgen 3-havo en 3-vwo
15 januari
Wartburgbrede studiedag (lesvrij)
18 t/m 22 januari
Toetsweek II 4-havo, 4- en 5-vwo
22 januari
18.30-21.30 uur Open Avond

25 januari
2e halfjaarrooster start
2 februari
Voorlichtingsbijeenkomst ouders nieuwe brugklas-leerlingen
10 februari
Herkansing 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo 
11 februari
Vergaderdag 1e rapport (lesvrij)
15 februari
Uitreiking 1e rapport
Jaaragenda 2015-2016
De complete jaaragenda voor het cursusjaar 2015-2016 kunt u vinden op onze website

Personalia
Welkom
We mogen enkele nieuwe collega's verwelkomen:
De heer D. Blom, adjunct-
directeur havo/vwo-onderbouw (per 1 maart)
De heer M.A. van der Meijden, adjunct-directeur havo/vwo-bovenbouw (per 1 maart).

Vertrek
De heer Van Dam zou in januari onze vacature economie gaan vervullen. Helaas heeft hij een betrekking elders aangenomen.
Zoals eerder aangekondigd neemt de heer Heijboer (adjunct-directeur havo/vwo-bovenbouw) per 1 januari afscheid i.v.m. zijn benoeming als locatie-manager bij het Van Lodenstein College.
 
 
Ziekte
Mevrouw Van Gelder (Frans) mocht na enkele weken therapie i.v.m. rugklachten haar lessen weer oppakken.  
Mevrouw Kramer (receptie) heeft een teenoperatie ondergaan.
De heer Pas (godsdienst, decaan vwo) heeft een goede uitslag mogen ontvangen. Mogelijk moet hij in het voorjaar nog wel een operatie ondergaan. 
 
Geboorte
Op 16 november is in het gezin van de heer Aangeenbrug (geschiedenis, teamondersteuner havo/vwo-bovenbouw) een zoontje geboren.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 


Controle fietsverlichting brugklasleerlingen
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en H. Smits
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl
www.wartburg.nl