Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
Februari 2016  |  Jaargang 8  |  Nummer 04  |  Rotterdam
INHOUD
Gevaarlijke regen!
Vervolgopleiding kiezen
Mw. Peters naar Suriname
Afdeling Mobiliteit & Transport
Projectweek leerjaar 1 en 2
Timmerwedstrijd Dordrecht
Maaltijd ouders klas 3G
Week van de Procestechniek
Skills Talents
Bezoek Tweede Kamer
Present in Rotterdam-Zuid
Privacyreglement weer up-to-date
Gevaarlijke regen!
 
Veel leerlingen moeten een behoorlijk eind fietsen naar school. Dat is goed voor de conditie, maar in de herfst en winter is zo’n reis voor sommige leerlingen best pittig.
In de achterliggende weken moest een leerling met ernstige onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen, omdat zij niet goed genoeg gekleed was voor de reis. De combinatie van kou en regen bleek - letterlijk - levensgevaarlijk. Goede, warme en droge (regen)kleding is erg belangrijk. Het zou fijn zijn als u, in het belang van uw zoon of dochter, de komende tijd extra op regenpakken en dergelijke wilt letten.
Vervolgopleiding kiezen
De leerlingen van de vierde klas zijn inmiddels druk bezig met het zoeken naar een goede vervolgopleiding. De eerste open dagen op de MBO’s zijn geweest en ook de gespreksavonden van de decanen. Voor een groot aantal leerlingen is het al duidelijk; zij hebben zich ook al aangemeld voor een vervolgopleiding. Wij wijzen u erop dat dit vóór 1 april moet gebeuren. Als uw zoon/dochter nog niet weet wat hij/zij wil, kan er nog een open dag bezocht worden: er komt nog een tweede sessie open dagen in maart. Bezoek zo’n dag! Vaak wordt er dan heel veel duidelijk.
 

> lees meer

Mw. Peters naar Suriname
Mevr. G.A. Peters-van Duijn, docent Zorg & Welzijn, hoopt over enkele maanden voor ruim een jaar naar Suriname te vertrekken. Haar man zal daar voor Mission Aviation Fellowship (MAF) gaan werken en mevr. Peters hoopt zich met haar onderwijsachtergrond in te kunnen zetten in Paramaribo. Zij hebben het verlangen om op een praktische wijze hun gaven in te zetten en daarin iets van Gods liefde te mogen laten zien.
Een Thuisfrontcommissie (TFC) behartigt de belangen van de familie Peters en is nauw betrokken bij de fondsenwerving. Ook bij ons op school zullen hiervoor acties worden georganiseerd.
Afdeling Mobiliteit & Transport


Vanaf schooljaar 2016-2017 wordt de afdeling Mobiliteit & Transport uitgebreid met de keuzevakken Transport en Bedrijfswagentechnicus. 
Om dit mogelijk te maken zijn onze leermiddelen uitgebreid met een laadbak, elektrische stapelaar en een mooie DAF. Dit alles is gelukt door een goede samenwerking met de volgende bedrijven: Bunk Carrosserie- & Wagenbouw B.V., Heftruck Centrale en Boonstra Schadevoertuigen.

> lees meer

 

Projectweek leerjaar 1 en 2
In de onderbouw houden we dit jaar weer een leuke project-week. Voor leerjaar 2 is die iets langer dan voor leerjaar 1. Leerjaar 1: donderdag 14 april t/m vrijdag 22 april. 
Leerjaar 2: maandag 11 april t/m vrijdag 22 april.

Het eerste leerjaar gaat aan de slag met het thema ‘de middeleeuwen’, het tweede leerjaar rondom de persoon Leonardo Da Vinci.
 

> lees meer
Timmerwedstrijd Dordrecht

Vrijdag 29 januari ‘s avonds. Spannend… Twee leerlingen - Bart en Geert uit klas 4BB - zijn al twee dagen bezig met een werkstuk. Deze avond zal de uitslag bekend gemaakt worden. Het was de bedoeling in die twee dagen een oppottafel te maken. Het bleek toch lastig te worden voor de jury; één leerling sprong eruit, maar de rest zat heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk kwam het verlossende woord: Bart had de eerste prijs. Helaas viel Geert net buiten de prijzen, hij had net één punt minder dan de nummer drie. 

> lees meer

Maaltijd ouders klas 3G

Op 29 januari jl. hebben de derdejaars leerlingen VMBO-G gekookt voor de ouders.Tijdens de lessen hebben de leerlingen voorbereidingen getroffen om de ouders te verrassen met een heus diner. Elk groepje leerlingen heeft zijn eigen menu samengesteld. We mogen terugkijken op een mooie en geslaagde avond. De opbrengst was voor onze collega, mevrouw G.A. Peters. Zij hoopt samen met haar man voor een jaar naar Suriname te vertrekken, waar ze gaan werken voor
de MAF (zie elders in deze nieuwsbrief). Met elkaar hebben wij € 297,- opgehaald!

   
> lees meer
Week van de Procestechniek
In de laatste week van januari hebben we deelgenomen aan de Week van de Procestechniek. De leerlingen die in leerjaar 2 het profiel Produceren, Installeren & Energie volgen, hebben kennisgemaakt met het werk van de procesoperator, de (chemisch) laborant en de onderhoudsmonteur. We hebben bezoeken gebracht aan Shell Pernis en EIC Mainport Rotterdam.
   

> lees meer
Skills Talents
Na een spannende voorronde op school ging het ‘dreamteam’ van het Beroepencollege donderdag 21 januari jl. naar Leiden voor de provinciale kampioenschappen van de ‘Zuid Holland Hawks’.
Wat was het spannend. Het scheelde maar een paar punten, maar toch moesten we dit keer andere scholen voor laten gaan. Deze keer dus geen landelijke finale voor onze VMBO-talenten.
 

> lees meer
Bezoek Tweede Kamer
Op donderdag 28 januari jl. zijn we als klas 4gp2 op bezoek geweest bij de Tweede Kamer in Den Haag. Bij het vak maatschappijleer zijn we ons aan het voorbereiden op het examen rondom de thema’s politiek en criminaliteit. Ons bezoek had als doel om de politiek beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de gang van zaken in de Tweede Kamer.
 
> lees meer

Present in Rotterdam-Zuid
Op het Beroepencollege vinden we het belangrijk dat leerlingen ervaren wat burgerschap is. We willen present zijn in de wijk. In de maand december zijn we daarom aan de slag gegaan in het mooie Rotterdam-Zuid.
Er is heel wat werk verzet! Er is o.a. een jeugdhonk versierd voor de kerst, er zijn muren gesausd in een buurthuis en samen met verstandelijk beperkte mensen zijn kerststukjes geknutseld. Daarnaast zijn er ook heel veel contacten ontstaan tussen de leerlingen en de mensen in de omgeving van de school. Leerlingen hebben ervaren dat vrijwilligerswerk ook gewoon heel erg leuk kan zijn!
   

> lees meer
Privacyreglement weer up-to-date

Omdat wij zorgvuldig om willen gaan met de privacy van onze leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers hebben wij al geruime tijd twee privacyreglementen: een ‘privacyreglement verwerking gegevens leerlingen’ en een ‘privacyreglement verwerking gegevens personeel’. Deze reglementen zijn gebaseerd op modelreglementen die besturenorganisaties (waaronder de VGS) ontwikkeld hebben voor scholen.   

> lees meer


YES! en
Jong Ondernemen

De leerlingen van Economie & Ondernemen hielden tijdens de open dag een markt waar veel leuke producten verkocht werden. Speciaal voor onze gasten die geen geld bij zich hadden en de mensen die niet naar de open dag konden komen, hebben we onze producten nu ook beschikbaar gesteld via de website van Jong Ondernemen op het Beroepencollege: www.jobc.nl.

U kunt daar alsnog onze producten kopen. Zien we u binnenkort online? 
 
> lees meer 




Agenda
19 t/m 26 februari
Voorjaarsvakantie
  
1 maart
Oudercontactavond

7 t/m 11 maart
Afname Cito-VAS leerjaar 2

9 maart
Biddag 

14 t/m 23 maart
Rekentoets VO leerjaar 4, afnameperiode 2

16 maart
Wartburgbrede thema-avond voor ouders

21 t/m 24 maart
Tentamens leerjaar 3 en
leerjaar 4

22 maart
LMR-vergadering

25 maart
Goede Vrijdag

28 maart
Tweede Paasdag

29 maart t/m 7 april
Examentraining leerjaar 4

5 april
Herkansing tentamens leerjaar 3 

6 april
's Middags rapporten-vergadering leerjaar 1, 2 en 3 en leerwegdifferentiatie
leerjaar 2

8 april
Exitactiviteiten leerjaar 4
Verzending rapporten

11 t/m 22 april
Projectweek leerjaar 1 en 2
Stage leerjaar 3
Examentraining leerjaar 4
CSPE leerjaar 4

19 april
Oudercontactavond
LMR-vergadering (reserve)

25 en 26 april
Studietweedaagse personeel, leerlingen vrij

27 april t/m 6 mei
Koningsdag en meivakantie
(Hemelvaartsdag -  5 mei)


Personalia

Teamondersteuner Z&W
De heer A. Koopman (docent godsdienst) is benoemd tot teamondersteuner Zorg & Welzijn.

Nieuwbenoemd
De heer J. Visser als docent natuurkunde.  
 
  
 
 

De recent aangeschafte DAF
voor de afdeling Mobiliteit &
Transport
   
 

   
   


Timmerwedstrijd Dordrecht

 
  
  
 
  
 
   

 
Maaltijd ouders klas 3G

  
    
        
  
  
    
    
 
 
Week van de Procestechniek
  
   

 
 


Team Beroepencollege
Skills Talents
  
 

  
  
  
 
Present in Rotterdam-Zuid
  
 
   
     
   



    

Colofon

Eindredactie:
mw. F.M. Kuiper-Alderliesten en mw. P. Soffree

Carnissesingel 20
3084 NA Rotterdam-Carnisse
(010) 480 14 22
infoswaef@wartburg.nl 
www.beroepencollege.nl

Twitter: @Beroepencollege

www.wartburg.nl