Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
Juni 2016  |  Jaargang 8  |  Nummer 06  |  Rotterdam

INHOUD
Foto's activiteiten-/werkweek
Verkiezingen LMR
Project Day for Change
Revius: een rookvrije school!
Schoolstewards
Rondvlucht nieuwe bruggers
Uit de oudercommissie
Mach-mit-Mobil
Verbeteradviezen dienstregeling Connexxion
Optimalisatie facturatieproces Wartburg College
Jaarverslag 2015
Reanimatiecursussen voor ouders
Busabonnement Connexxion 2016-2017
Foto's activiteiten-/werkweek
.
.
 

                          Werkweek Veluwe 3gt 
Wellicht heeft u het al gezien: op onze facebookpagina hebben we tijdens de activiteiten-/werkweek veel foto's geplaatst op onze facebookpagina. Inmiddels staan ook alle foto's op onze website, u kunt ze hier bekijken.
.

                       Werkweek Krakau 5-vwo
.
Verkiezingen LMR
 
  
 
Eind april zijn er verkiezingen gehouden voor het vervullen van de vacatures in de leerlinggeleding van de LMR (Locatie Medezeggenschapsraad) die ontstaan zijn doordat de twee zittende leerlingen, Leanne Spierings en Anne-Lotte de Vries, afscheid nemen omdat ze hun studie dit jaar af hopen te ronden. We danken hen ook vanaf deze plek hartelijk dank voor hun inzet. Uit de verkiezingen kwamen Elaine van den Berg (2a1, Maassluis) en Mark de Waard (2kgt3, Krimpen aan den IJssel) als winnaars uit de bus. Zij zullen de nieuwe leerlinggeleding van de LMR vormen.
In de vorige nieuwsbrief hebben we een oproep geplaatst voor het inleveren van namen van tegenkandidaten voor een plek in de oudergeleding van de LMR. Er zijn geen namen ingediend, dus de heer Barth is herkozen.
.
Project Day for Change
 
 
Op 12 mei zijn de leerlingen uit klas 3-havo en 3-vwo aan de slag gegaan voor het vak economie. Door het opzetten van een eigen onderneming hebben ze veel dingen op het gebied van economie geleerd, maar hielpen ondertussen op een zeer leuke manier de cacaoboeren in San Martin te Peru door de opbrengst van hun onderneming te doneren. Er zijn enorm veel leuke projecten door de leerlingen opgezet. Een prachtig voorbeeld is de muziekavond van 8 juni jl. Klik hier voor de beelden van deze avond.
Op het moment van schrijven is het project nog niet afgelopen. Toch kan nu wel een voorzichtige schatting worden gemaakt van een prachtige bedrag dat naar de boeren zal gaan:
€ 2.500,-
.
.
Revius: een rookvrije school!
 
 
 
Revius is vanaf het nieuwe schooljaar een rookvrije school! 
Een gezonde leeromgeving vinden wij erg belangrijk. Daarom is onze school vanaf het nieuwe schooljaar een rookvrije school. Er mag dan nergens meer op het schoolterrein gerookt worden, ook niet buiten op het schoolplein of in de directe omgeving van school tijdens de geldende schooltijden.

> lees verder
      .
Schoolstewards
 
De school is een omgeving die je helpt om te leren voor later. In dat leren hoort in onze ogen ook de verantwoordelijkheid nemen voor de omgeving en voor elkaar. Om die reden zullen wij het schooljaar 2016-2017 starten met het programma ‘Schoolsteward’. Het doel hiervan is om leerlingen op een directe en praktische manier medeverantwoordelijk te maken voor een schone en veilige schoolomgeving.
  .
Bewaren
Rondvlucht nieuwe bruggers
 
.
 
Zaterdag 21 mei vloog een aantal nieuwe leerlingen van het Wartburg College een rondje boven hun nieuwe school. Op deze prachtige dag gingen van alle locaties drie leerlingen de lucht in om hun nieuwe school van boven te bekijken. De meesten hadden nog nooit gevlogen en dan is dat natuurlijk een enorm avontuur. Lees hier verder en bekijk de beelden!
.
.
Uit de oudercommissie
 
Op 2 juni vergaderde de oudercommissie voor de laatste keer in dit cursusjaar. Tijdens deze vergadering zijn de tevredenheidsenquêtes besproken die afgenomen zijn bij de ouders van klas 1 en 3 en bij leerlingen van alle niveaus en jaarlagen.
 
> lees verder
.
Mach-mit-Mobil op Revius
 
 
Afgelopen april hebben wij de Mach-mit-Mobil op het Revius uitgenodigd. De Mach-mit-Mobil bezoekt scholen in het hele land. Achter het stuur zitten vakdidactici van het Goethe-Institut, die het vak Duits op creatieve wijze benaderen. Zij verzorgden bij ons lessen voor de klassen 3 havo en 3 vwo. 

> lees verder
.
  
   Opbrengst sponsorloop 4-vwo t.b.v. NET Foundation
 
Verbeteradviezen dienstregeling Connexxion
 
Afgelopen 8 mei is de dienstregeling van Connexxion gewijzigd. Het is de bedoeling dat de tijden waarop de bussen rijden nu beter zijn afgestemd op de schooltijden en dat meer aansluitingen tussen bussen kunnen worden gehaald. Connexxion is benieuwd naar de ervaringen van de leerlingen. Op dit moment werken zij aan de dienstregeling voor 2017, dus als u nog wensen of verbeteradviezen hebt, geven we die graag voor u door, zodat zij dit mee kunnen nemen in de overwegingen. U kunt dit doorgeven op het volgende mailadres: MGKNobel@wartburg.nl   
.
Optimalisatie facturatieproces Wartburg College
 
Vanaf het schooljaar 2016-2017 gaan we het facturatieproces verder optimaliseren. Ouders krijgen via het ouderportaal of directe email-link een duidelijk digitaal overzicht van de schoolkosten per kind en kunnen onder andere gaan betalen via iDEAL. Binnenkort hopen we u hierover verder te informeren.   
.
Jaarverslag 2015
 
Het jaarverslag 2015 is gereed. Dit betekent dat in financieel opzicht een boekjaar is afgesloten en een intensief traject kon worden afgerond met een controleverklaring van de accountant. Klik hier om het jaarverslag met een uitgebreide toelichting door te bladeren. U wordt uitgenodigd om hiervan nader kennis te nemen.   
.
Reanimatiecursussen voor ouders
 

Wegens groot succes worden er in het nieuwe schooljaar acht reanimatiecursussen voor ouders gegeven op onze locaties. Deze cursussen worden door bevoegde/erkende instructeurs gegeven en conform de richtlijnen van NRR (Nederlandse Reanimatie Raad).
 

 > lees verder

Busabonnement Connexxion 2016-2017
 

De start van het schooljaar 2016-2017 komt eraan! Natuurlijk wilt u alles hiervoor goed geregeld zien. Ook het reizen van en naar school met openbaar vervoer. In samenwerking met vervoerbedrijf Connexxion bieden wij u de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsd abonnement aan te schaffen.

 > lees verder

 

Afscheid

Het einde van het schooljaar komt snel dichterbij, en daarmee ook mijn afscheid van de school. Het betekent dat ik momenteel allerlei zaken voor het laatst doe: vergaderingen van de leerlingencommissie en van de oudercommissie, straks de diploma-uitreiking. Met ingang van het nieuwe school jaar hoop ik me geheel te wijden aan mijn nieuwe taak bij Trans World Radio. Waar het op school gaat om de overdracht van het Evangelie van generatie op generatie gaat het bij Trans World Radio om het brengen van het Evangelie aan mensen die daar nog niet mee bereikt zijn. Hoewel ik me er op verheug me hiervoor in te mogen zetten, is de keerzijde dat er ook afscheid genomen moet worden. Daarbij wil ik u als ouders bedanken voor het genoten vertrouwen gedurende de ruim drie jaar dat ik directeur van Revius mocht zijn. Het College van Bestuur hoopt u als ouders zo spoedig mogelijk te informeren over hoe met de ontstane vacature zal worden omgegaan.
 
 
               H. Smits
 
Agenda
16 juni
Uitslag centraal examen 1e tijdvak
17 juni
Ophalen cijfers en inleveren schoolboeken examen-klassen
20 juni
Voorbereiding Engelandweek 3-havo en 3-vwo 
 
            
   Anglia Activity Day klas 1
22 t/m 24 juni
Centraal examen 2e tijdvak
22 t/m 28 juni
Toetsweek II 3-vmbo
Toetsweek IV 4-havo, 4- en 5-vwo
24 t/m 30 juni
Repetitieweek klas 1 en 2 
 
   
  














 Bezoek begraafplaats 2kgt
12 mei t/m 28 juni
Examenperiode
27 t/m 28 juni
Terugkomdagen Engeland-week 3-havo en 3-vwo
29 juni
LO-programma 3-havo en 3-vwo
Inleveren cijfers 3-vmbo, 4-havo, 4- en 5-vwo 
  


 Blessed Innovations 4-vwo
30 juni
LO-programma 3-vmbo, 4-havo, 4- en 5-vwo
Personeelsavond
30 juni en 1 juli
Repetitiedagen 3-havo en 3-vwo
1 juli
Uitslag centraal examen 2e tijdvak 
LO-programma 2e klassen
Herkansing 3-vmbo, 4-havo, 4- en 5-vwo 
 


     Project frisdrank 2kgt
4 juli
Inleveren cijfers 2e rapport
Diploma-uitreiking vwo
4 en 5 juli
Overgangsvergaderingen
5 juli
Diploma-uitreiking havo 
  

        Project water 2hv
6 juli
Uitreiking 2e rapport
Inleveren schoolboeken niet-examenklassen
Telefonisch spreekuur n.a.v. 2e rapport (decanen en teamassistenten)
Diploma-uitreiking vmbo
7 juli
Personeelsdag (lesvrij)
8 juli
Revisievergadering en jaarsluiting personeel (lesvrij)
11 juli t/m 19 augustus
Zomervakantie


 Excursie Technopolis 2hv
Personalia

Huwelijk
Mevrouw Dijkshoorn (aardrijkskunde, techologie) is op 9 juni in het huwelijk getreden.

Operaties
De heer Van der Lugt (techniek, wiskunde) is langdurig ziek. Hij hoopt na de zomervakantie weer een deel van zijn lessen te kunnen geven.
Mevrouw Macdaniel (Nederlands, dyslexie-begeleiding) heeft een operatie moeten ondergaan. Ze mocht weer aan de slag gaan op Revius. 
   
Rouw
Er kwam rouw in het gezin van de heer Mol (adjunct-directeur vmbo/mavo) i.v.m. het overlijden van een schoonzus.

Afscheid
M.i.v. het nieuwe cursusjaar nemen we van een aantal personeelsleden afscheid:
-  De heer Van den Borg
   (Duits).
-  De heer Krijger (Engels)
   wordt uitgezonden naar
   Papua. Klik hier voor meer
   informatie.
-  De heer Leuhery
   (scheikunde).
-  Mevrouw Troost
   (vervanging wiskunde).
-  De heer Van der Wilt
   (adjunct-directeur havo/
   vwo-onderbouw) 
Ook de heer Smits, locatiedirecteur, neemt afscheid (zie gele kolom).

Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en H. Smits
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl

       
www.wartburg.nl
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren