Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
September 2016  |  Jaargang 9  |  Nummer 01  |  Rotterdam

INHOUD
Keep it Clean Day
Proef!werk
Huiswerkbegeleiding
Nieuwe voorzitter College van Bestuur
Afscheidsgroet W. Büdgen
Bericht Wartburg Academie
Vergoeding reisfonds aanvragen?
Winterabonnement Connexxion 2016-2017
Keep it Clean Day
.
.
 

Vrijdag 16 september was het de Keep it Clean Day. Een vijftal klassen zijn er die dag op uit gegaan om het afval in de wijk rondom school op te ruimen. We hebben van verschillende wijkbewoners te horen gekregen dat ze dit een bijzonder gebaar vonden, dat erg gewaardeerd werd. Uiteindelijk hebben we in totaal 82 afvalzakken gevuld!
De uren die de leerlingen bezig zijn geweest tellen mee voor de maatschappelijke stage. Zo hebben we iets voor de omgeving gedaan en zorg gedragen voor elkaar!

Bekijk hier de foto's van de Keep it Clean Day.
.
Proef!werk
 
 
 
Proef!werk is de naam van een serie van 3 lessen waarin leerlingen uit de onderbouw hebben kennisgemaakt met beroepen en opleidingen van de exacte wetenschap. Het bestaat uit een aantal lesmodules  waarin de leerlingen verder oriënteren op een mogelijke opleiding en beroep na het voortgezet onderwijs. Op Revius kropen de leerlingen in de huid van resp. een levensmiddelentechnoloog, een forensisch onderzoeker en een biotechnoloog. Het was voor zowel leerlingen als docenten fantastisch om zo hun horizon te verbreden en te werken aan perspectief voor de toekomst!

Bekijk hier de foto's.
.
Huiswerkbegeleiding
 
Er bestaat de mogelijkheid dat uw zoon/dochter huiswerk-begeleiding nodig heeft. Met de mentor van uw kind kunt u een eventuele aanmelding bij de huiswerkbegeleiding (ook wel Leren Studeren genoemd) bespreken. Huiswerkbegeleiding wordt ingezet voor een periode van 6 weken. Daarna wordt bekeken of verlenging nodig is.

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van betaalde huiswerkbegeleiding door een externe organisatie, Erudio. Zij  bieden huiswerkbegeleiding en bijles op school aan. Dit vindt plaats binnen de muren van Revius, uw kind kan daardoor na de laatste les gelijk aan de slag met zijn/haar huiswerk of extra les volgen.

Klik hier voor meer informatie over de huiswerkbegeleiding van Erudio.
.
Nieuwe voorzitter College van Bestuur
 



Per 1 september ben ik aan de slag gegaan als voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburg College. Mijn betrokkenheid bij de Wartburg is bijna vanaf de start van één van onze locaties, de Guido de Brès. Deze school startte in 1970 als reformatorisch atheneum. In 1971 werd ik leerling van deze school, in 1980 docent geschiedenis en Nederlands en sinds 2004 tot 1 september jl. was ik directeur van deze locatie.

 > lees verder

Afscheidsgroet W. Büdgen
 
 
 
Op 5 oktober hoop ik officieel afscheid te nemen van het Wartburg College. Gedurende 24 jaar hebben wij de verschillende generaties ouders in allerlei verbanden mogen ontmoeten. Er waren de open dagen, de thema-avonden waarop we met elkaar nadachten over onderwerpen die ons samen ter harte gingen. We zagen elkaar bij jaaropeningen en diploma-uitreikingen, altijd weer hoogtepunten in het cursusjaar.

> lees verder
.
Bericht Wartburg Academie
 

Als Wartburg College beschikken wij over een volwaardig opleidings- en scholingscentrum: de Wartburg Academie. Onder de paraplu van de Wartburg Academie worden opleidingen, trainingen en cursussen, workshops en masterclasses georganiseerd.

 > lees verder

Vergoeding reisfonds aanvragen?
 

Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds voor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2015-2016?

> lees verder

Winterabonnement Connexxion 2016-2017
 

Ook dit  jaar kan het winterabonnement weer besteld worden via school.

> lees verder

 

LMR - oudervacature

Eind vorig schooljaar hebben we binnen de LMR afscheid van de heer Barth. Hij heeft zich de afgelopen jaren trouw ingezet voor onze Locatie Medezeggen-schapsraad en de Centrale Medezeggenschapsraad. Vanaf deze plek bedanken we de heer Barth voor zijn inbreng en kritische blik!

Door dit vertrek is er plaats voor een andere ouder. Voorwaarde is dat hij of zij nog minstens twee jaar een kind op onze locatie heeft. Daarom roepen we u op om namen in te leveren van personen die u geschikt lijken voor deze functie. Ook kunt u uzelf aanmelden. De sluitingsdatum is vrijdag 14 oktober 2016.

U kunt hiervoor mailen naar de secretaresse van de LMR, mevrouw Westmaas: HAWestmaas@wartburg.nl. Mailt u ook gerust als u meer wilt weten. U ontvangt dan een document met informatie over de LMR en de plaats van de ouders binnen deze raad. Eind oktober kunt u een mail verwachten over de verkiezing van een nieuw lid voor de oudergeleding.
 
 
Agenda
29 september
Voorlichtingsavond decanaat en examen 5-havo en 6-vwo
4 oktober
Voorlichtingsavond Tweede Fase 4-havo en 4-vwo
6 oktober
Spreekavond mentoren klas 1 t/m 3


         Introdag 3-vmbo
17 t/m 21 oktober
Herfstvakantie
24 t/m 28 oktober
Toetsweek I 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo
31 oktober en 1 november
Tweedaagse scholing personeel (lesvrij)
2 november
Dankdag
7 t/m 11 november
Toetsweek I 4-havo, 4- en 5-vwo
8 november
Cursus reanimatie voor ouders
Voorlichtingsavond decanaat profielkeuze Tweede Fase 3-havo en 3-vwo
9 november
Herkansing 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo
Bezinningsdag derde klassen
17 november
Voorlichtingsavond decanaat 2-mavo
22 en 23 november
Vergadermiddag eerste tussenrapport
25 november
Uitreiking eerste tussen-rapport
6 december
Cursus reanimatie voor ouders
8 december
Spreekavond n.a.v. eerste tussenrapport


  Lunchpauzeconcert 303
Personalia

Ziekte
Bij de heer Van Herk is een ernstige ziekte ontdekt. Op dit moment is hij in afwachting van de uitslagen van diverse onderzoeken.
De heer Van der Lugt (techniek, wiskunde) is langdurig ziek. Hij hoopt binnenkort weer een paar lessen te kunnen geven.
We wensen beiden veel sterkte en Gods nabijheid toe.
  
Geboorte
Op 20 september is bij de heer Roukens (godsdienst, klassieke talen) een dochter geboren.

Afscheid
Op 26 augustus hebben we afscheid genomen van de heer Van der Wilt (adjunct-directeur havo/vwo-onderbouw) die na maar liefst 38 jaar op het Wartburg College met pensioen is gegaan. 


 Afscheid W.M. van der Wilt

Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en M.A. van der Meijden
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl

       
www.wartburg.nl
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren