Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief
September 2016  |  Jaargang 9  |  Nummer 1  |  Rotterdam
INHOUD
Kamp leerjaar 1
Londen-reis leerjaar 2
Schoonmaakactie "Keep it clean day 010"
Vanuit de LMR
Jeugdverpleegkundige - De Swaef
Nieuwe voorzitter College van Bestuur
Afscheidsgroet W. Büdgen
Bericht Wartburg Academie
Vergoeding reisfonds aanvragen?
Winterabonnement Connexxion 2016-2017
Kamp leerjaar 1
Woensdag 31 augustus ‘s ochtends, rond 09.00 uur. Het is een verwachtingsvolle drukte in de aula als alle ‘bruggers’ zich verzamelen voor de dagopening.
> lees verder
Londen-reis leerjaar 2
Zó vroeg waren de leerlingen van het tweede leerjaar nog nooit op school geweest. Dinsdag 30 augustus om 04.15 uur waren ze (bijna) allemaal present om te vertrekken naar Londen. Om ongeveer 05.00 uur vertrokken twee bussen vol met enthousiaste leerlingen naar Calais om met de boot naar Engeland te varen.
> lees verder
Schoonmaakactie "Keep it clean day 010"
Onder het motto "Keep it clean" gaan elk jaar duizenden vrijwilligers de straat op om Nederland schoon te houden. De Rotterdamse variant van deze dag was op 16 september jl. onder de hashtag KICD010. Onze school heeft met vier klassen driftig meegedaan om Rotterdam, en dan met name de wijk Charlois, netjes te krijgen.
> lees verder
Vanuit de LMR
Tijdens de laatste vergadering van de LMR in juni jl., heeft mw. I. Kok-Pieplenbosch uit Ridderkerk aangegeven dat zij de oudergeleding komt versterken. Zij is de moeder van Lieke Kok, klas 2k2.
Wij zijn blij dat de vertegenwoordiging vanuit de ouders weer voltallig is en heten mw. Kok hartelijk welkom binnen de LMR.
Jeugdverpleegkundige - De Swaef
Via deze nieuwsbrief stelt Esther Spans, jeugdverpleegkundige bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rotterdam-Charlois, zich graag aan u voor. Sinds drie jaar is Esther verbonden aan De Swaef en werkt wekelijks een dag op school.
> lees verder
Nieuwe voorzitter College van Bestuur


Per 1 september ben ik aan de slag gegaan als voorzitter van het College van Bestuur van het Wartburg College. Mijn betrokkenheid bij de Wartburg is bijna vanaf de start van één van onze locaties, de Guido de Brès. Deze school startte in 1970 als reformatorisch atheneum. In 1971 werd ik leerling van deze school, in 1980 docent geschiedenis en Nederlands en sinds 2004 tot 1 september jl. was ik directeur van deze locatie.
 
> lees verder
Afscheidsgroet W. Büdgen
Op 5 oktober hoop ik officieel afscheid te nemen van het Wartburg College. Gedurende 24 jaar hebben wij de verschillende generaties ouders in allerlei verbanden mogen ontmoeten. Er waren de open dagen, de thema-avonden waarop we met elkaar nadachten over onderwerpen die ons samen ter harte gingen. We zagen elkaar bij jaaropeningen en diploma-uitreikingen, altijd weer hoogtepunten in het cursusjaar.
> lees verder
Bericht Wartburg Academie
Als Wartburg College beschikken wij over een volwaardig opleidings- en scholingscentrum: de Wartburg Academie. Onder de paraplu van de Wartburg Academie worden opleidingen, trainingen en cursussen, workshops en masterclasses georganiseerd.  
> lees verder
Vergoeding reisfonds aanvragen?
Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds foor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2015-2016?  
> lees verder
Winterabonnement Connexxion 2016-2017
Ook dit jaar kan het winterabonnement weer besteld worden via school. 
> lees verder
Van de directie
Beste ouders,

Het schooljaar is inmiddels in volle gang. Nadat de leerlingen de kamp-/ stageweek hebben gehad zijn de eerste schoolweken al weer voorbij en zijn de eerste cijfers behaald. Dit jaar krijgt u naast deze nieuwsbrief ook geregeld een informatiemail van de mentor. We hebben begrepen dat deze in een behoefte voorziet.

We hopen dat u en uw (pleeg)kind/kinderen het naar hun zin hebben op onze school. Zijn er zaken die u wilt bespreken, schroom dan niet om contact op te nemen met de betreffende collega.

Het schooljaar zijn we begonnen in de Singelkerk. Het was mooi om te horen van ds. Huijser, als oud-leerling van onze school, dat de dagopening van een docent een onvergetelijke indruk bij hem heeft achtergelaten. We hopen dat dit ook bij uw kind het geval zal zijn, zodat Gods naam ook door onze leerlingen mag worden groot gemaakt.

J.G. den Besten
Agenda
28 september
Bijbelstudie voor leerlingen (15:00 uur)
4 oktober
Voorlichtingsavond leerjaar 2 over profielkeuze
11 t/m 14 oktober
Tentamens leerjaar 4
12 oktober 
Bijbelstudie voor leerlingen (15:00 uur)
17 t/m 21 oktober 
Herfstvakantie
25 oktober
Leerjaar 2: inleveren profielkeuze
1 november
7e en 8e uur herkansingen tentamen periode 1 leerjaar 4
1 november
Reanimatiecursus voor ouders ('s avonds)
2 november
Dankdag
4 november
Einde periode 1
7 november
Start periode 2
8 november 
Opvoedingsondersteunings-avond voor ouders
9 november 
Bijbelstudie voor leerlingen (15:00 uur)
Personalia
Geboren
In het gezin van de heer
G.A. van de Breevaart (natuurkunde) is op 14 september een dochter geboren, Ilse.

Huwelijksjubilea
Vrijwilliger J. Kleiberg en zijn vrouw waren op 1 september 50 jaar getrouwd.
De heer W. van der Heijden (Nederlands) en zijn vrouw waren op 13 september 25 jaar getrouwd.

Werkjubilea
Op 18 juli was de heer
L.M. Moerland (zorg & welzijn) 25 jaar in overheids-dienst werkzaam.
De heer H.R. Kramer (Engels) was op 2 september 25 jaar werkzaam bij zowel de overheid als het Wartburg College.
Nieuw personeel
Aan het begin van dit schooljaar hebben we de volgende nieuwe collega's verwelkomd: mw. H.A. den Breejen (wi), G.A. van de Breevaart (na), mw. H. Broer-Pomp (onderwijsassistent z&w), G. Middelkoop (tijdelijk adjunct-directeur Techniek), mw. E. Oosterwijk (En), J. de Rooij (mu), A. Sinke (na), M. Trimp (wi), mw. M.H. Troost-Plas (wi), M.H.T. Visser (gd, Ne, En), mw. H.Z. Voogt-Doornewaard (onderwijs-assistent satellietklas)
Colofon

Eindredactie:
mw. F.M. Kuiper-Alderliesten mw. P. Soffree


Carnissesingel 20
3084 NA Rotterdam-Carnisse
(010) 480 14 22
infoswaef@wartburg.nl 
www.beroepencollege.nl

Twitter: @Beroepencollege

www.wartburg.nl