Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief   
November 2016  |  Jaargang 9  |  Nummer 02  |  Rotterdam

 

INHOUD
Debatwedstrijd REDE
Ontdeklessen groep 8
Project Schoolsteward
Uit de oudercommissie
Europese Dag van de Talen
Aanbod Wartburg Academie
Aanvragen vergoeding reisfonds
Debatwedstrijd REDE
.
.
 

Na maanden organiseren en voorbereiden was daar eindelijk de REDE 2016. Deze REformatorische DEbatcompetitie is een jaarlijks evenement waarbij reformatorische scholen met elkaar de verbale stijd aangaan. Dit jaar organiseerde Revius de competitie.

Lees hier het verslag van deze geweldige dag!
.
Ontdeklessen groep 8
.
.
 

Een nieuwe school kiezen is best spannend! Wat staat je allemaal te wachten? Welke vakken krijg je straks? Speciaal voor leerlingen van groep 8 bieden we daarom ontdeklessen aan. Kinderen kunnen zo alvast kennis maken met hun nieuwe school en ontdekken welke vakken ze straks krijgen.

> lees verder
.
Project Schoolsteward
 
 
 
In oktober zijn we gestart met het project Schoolsteward: leerlingen surveilleren in de pauze in de aula, in de gangen op en buiten schoolplein. Ze spreken waar nodig andere leerlingen aan op hun gedrag. Alle leerlingen hebben hiervoor een training gehad. Deze trainingen focussen zich op normen en waarden en creëren draagvlak voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Door een klimaat te creëren waar aanspreken normaal is, gaan leerlingen automatisch ook positiever reageren als zij aangesproken worden. 

De leerlingen die Schoolsteward geweest zijn, kunnen dit gebruiken voor de invulling van hun maatschappelijke stage. Ook krijgen ze hiervoor een certificaat.

De eerste resultaten zijn positief: de meeste leerlingen luisteren naar de stewards en dit zorgt voor meer rust en netheid in en rond de school. Een positieve start dus!

Ook in de plaatselijke krant (pagina 3) werd aandacht aan ons project besteed..

.
Uit de oudercommissie
 
Op 3 november jl. vergaderde de oudercommissie voor de eerste keer dit cursusjaar. Tijdens deze vergadering is het Reviusplan besproken. Met dit plan wordt gewerkt aan o.a. de onderwijskwaliteit, de schoolcultuur en profilering van Revius. Ook hebben we gesproken over de inzet van de schoolstewards en over de rol van de ouders op de open dag en in de werkgroep PR. Wij kijken terug op een geslaagde eerste vergadering en bedanken de ouders voor hun betrokkenheid bij de school. Binnenkort zijn de notulen van de vergadering terug te lezen op ouderweb.
.
Europese Dag van de Talen
.
 

Op 22 september bezocht 1hv2 de Europese Dag van de Talen. De leerlingen hebben spelenderwijs kennis gemaakt met Roemeens, Kroatisch, Duits en Hongaars. Een middag lang waren zij, met leuke activerende werkvormen, met deze talen bezig. De leerlingen waren enthousiast en we mogen terugkijken op een geslaagde middag! 

> lees verder en bekijk de foto's

Aanbod Wartburg Academie
 
Ook dit schooljaar wordt er naast de masterclasses weer een aantal cursussen aangeboden aan u als ouder(s)/verzorger(s) en/of betrokkenen. Inmiddels staat een groot aantal cursussen online en kunt u zich hiervoor inschrijven.  

> lees verder

Aanvragen vergoeding reisfonds
 
Denkt u in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het reisfonds voor reiskosten in het afgelopen cursusjaar 2015-2016? Dan kunt u tot en met 31 december 2016 een aanvraag indienen bij de administratie op één van de locaties van het Wartburg College. Klik hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier.  
Aanvragen die na 1 januari 2017 worden ingediend nemen wij niet meer in behandeling. 

 

 

Benoeming ouderlid LMR

Naar aanleiding van de oproep in de vorige nieuwsbrief hebben we een aanmelding gehad voor het invullen van de oudervacature binnen de locatiemedezeggenschapsraad (LMR). Omdat het één aanmelding betreft, is er geen stemming en is deze ouder direct verkozen. Het gaat om de heer A. Gerrets uit Capelle aan den IJssel. Hij heeft een dochter in 3-havo en volgend jaar hoopt er nog een dochter naar Revius te komen. We zijn blij en dankbaar dat de LMR met deze benoeming weer compleet is.
 
Agenda
9 november
Bezinningsdag derde klassen
Herkansing 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo
................................................



  Profielwerkstuk in Curacao
 ................................................
17 november
Voorlichtingsavond decanaat 2-mavo
22 en 23 november
Vergadermiddagen 1e tussenrapport
25 november
Uitreiking 1e tussenrapport
................................................



    Lunchpauzeconcert 306
 ...............................................
6 december
Cursus reanimatie voor ouders
8 december
Spreekavond n.a.v. 1e tussenrapport
Voor onze complete jaaragenda kunt u terecht op onze website.
................................................
 


    Lunchpauzeconcert 305
................................................
Personalia

Ziekte
Mevrouw Heijboer (Frans) kampt met de gevolgen van een virusinfectie, waardoor zij o.a. vermoeidheidsklachten heeft. Zij zal enige tijd geen les kunnen geven. We wensen haar een voorspoedig herstel toe.

Bij de heer Van Herk (mediathecaris) is kanker in een vergevorderd stadium geconstateerd. Hij ondergaat hiervoor behandelingen. Moge de Heere de middelen zegenen.

De heer Van der Lugt (techniek, wiskunde) is langdurig ziek. Hij is inmiddels begonnen met het geven van een paar lessen en hoopt dit langzaam uit te breiden. We wensen hem veel sterkte toe bij zijn verdere herstel.

Nieuw personeel
We mochten twee nieuwe collega's welkom heten:
De heer G. van Bree, een docent van de Marnix, neemt enkele technieklessen waar.
Mevrouw A.W. de Jong is aangesteld voor het vak aardrijkskunde

Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en M.A. van der Meijden
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl

       
www.wartburg.nl
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren