Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief   
December 2016  |  Jaargang 9  |  Nummer 03  |  Rotterdam

 

INHOUD
Ontdek Revius!
Kerstbijeenkomsten
Reviusdag
Rotterdams Stadsdictee
Naar de finale van het NK!
Blik op de Muur
Tevredenheidsenquêtes ouders en leerlingen
Ontdek Revius!
.
. 
Open dag en website
Op D.V. zaterdag 14 januari houdt Revius de jaarlijkse open dag. Om Revius te promoten, hebben we een speciale website gemaakt: www.ontdekrevius.nl. Beveelt u deze website en onze open dag gerust in uw omgeving aan! Bezoekers van de open dag maken kans op een rondvlucht boven de school.
 
.
Ontdeklessen groep 8
De afgelopen tijd zijn op diverse basisscholen ontdeklessen gegeven in groep 8. We krijgen hier positieve, enthousiaste reacties op! Op donderdag 8 december bezochten een viertal basisscholen de Revius om ontdeklessen te volgen. Het was een geslaagde ochtend, waar de leerlingen de kans kregen om de sfeer op het voortgezet onderwijs (en van Revius!) te proeven. 
 .
Kerstbijeenkomsten
 
Op D.V. vrijdag 23 december het 4e uur worden de kerst-vieringen gehouden, zo mogelijk met de eigen mentor. De klassen 4-havo/vwo organiseren een kerstviering voor het vak CKV. Deze kerstviering zal plaats vinden in een kerkgebouw in de wijk. De leerlingen zullen ook de direct omwonenden van de school uitnodigen om deze bijeenkomst bij te wonen.

We wensen ook u gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar toe.
.
Reviusdag
 
D.V. woensdag 25 januari nemen wij als personeel een extra dag de tijd om met elkaar het eerste halfjaar van dit schooljaar te evalueren en in de vaksecties te werken aan de kwaliteit van ons onderwijs. Dit betekent dat de leerlingen deze dag lesvrij zijn.

Deze Reviusdag staat in het teken van het ontwikkeltraject waarmee wij werken aan onze kwaliteit op drie niveaus: in de klas, in de school en naar buiten. Tijdens deze Reviusdag voeren we ook panelgesprekken met leerlingen en ouders. We roepen u hartelijk op u beschikbaar te stellen voor een panelgesprek met een aantal collega’s. Deze gesprekken vinden plaats tussen 9.30 uur en 10.30 uur. Als u zich hiervoor op wilt geven, stuurt u dan een mail via inforevius@wartburg.nl.

De leerlingen van vmbo-4, havo-5 en vwo-6 krijgen op deze dag de mogelijkheid een toets van toetsweek II te herkansen. Tijdstippen voor deze herkansingen worden later bekend gemaakt. Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht kunt u mailen naar inforevius@wartburg.nl.
.
Rotterdams Stadsdictee
 
 
Traditiegetrouw heeft Revius ook dit jaar weer meegedaan met het Rotterdams Stadsdictee. Twee docenten zijn met een viertal leerlingen naar het stadhuis aan de Coolsingel geweest. In de sfeervolle ambiance van de gemeenteraadszaal werd het dictee afgenomen. Helaas zijn onze leerlingen niet in de prijzen gevallen. Wel is één van hen vierde in de categorie vwo geworden met maar 6 fouten. En dat met een dictee waarvan de schrijfster vooraf dacht: ze zullen zeker gemiddeld 20 fouten halen! 
.
Naar de finale van het NK!
.
 
Kernteam debatclub
Het kernteam van onze debatclub Polemica Esthetica is 3e geworden op de voorrondes van het NK debatteren, wat betekent dat ze door zijn naar de finale! De finale zal op D.V. zaterdag 21 januari plaatsvinden.

Arne en Wiggert Pols, Lambert Wildemans en Bart Dubbeldam (Guido de Brès) hebben zich namens het Wartburg College geplaatst voor de finale van het NK Schoolschaken. De finale is op D.V. 13 januari en wordt gespeeld op de borden van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee.

We wensen onze leerlingen alvast veel succes!
.
Blik op de Muur
.
 
Leerlingen van 5-vwo hebben in november meegedaan met het project ‘Blik op de Muur’ van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). Sprekers die zijn opgegroeid in de DDR of West-Berlijn vertellen in de klas over hun leven in het gedeelde Duitsland en de gevolgen voor hen van de val van de Muur.

> lees verder
.

Tevredenheidsenquêtes ouders en leerlingen
.
Uw en jouw mening telt: tevredenheidsenquêtes ouders en leerlingen
Jaarlijks houden we op alle locaties tevredenheids-onderzoeken voor ouders en leerlingen. Wij vinden het belangrijk om te weten wat onder onze ouders en leerlingen leeft. De vragen gaan over de dagelijkse praktijk op school, over de kwaliteit van het onderwijs, maar ook over schoolklimaat en veiligheid en onze identiteit.

> lees verder
.
 

Van het College van Bestuur

Begin december is de vacature voor directeur van onze locatie opengesteld en de wervingsprocedure daartoe opgestart. In goed overleg met de locatie-directie en met de locatie-medezeggenschapsraad is besloten om in eerste instantie alleen intern (Wartburgbreed) te werven om – onderwijskundig – talent binnen de eigen organisatie te motiveren voor deze functie.
Als College van Bestuur spreken wij de wens uit dat we op deze wijze de juiste man/vrouw voor locatie Revius vinden.

 
Agenda
19 t/m 23 december
Toetsweek II 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo
 ................................................
 

            Fietsencontrole

................................................
23 december
Kerstbijeenkomsten
26 december t/m 6 januari
Kerstvakantie 
14 januari
Open dag
 ................................................
 

'Have a break': bezinningsdag van de derde klassen met workshops over thema's als games, social media, verslaving en nog veel meer!
....................................................
16 t/m 20 januari
Toetsweek II 4-havo, 4- en 5-vwo
17 januari
Profielkeuzemorgen 3-havo en 3-vwo
19 januari
Voorlichtingsavond 3-vmbo
23 januari
Tweede halfjaarrooster start

...............................................


 
 Practicum 6-vwo over DNA

...............................................
24 januari
Voorlichtingsavond ouders toekomstige brugklas-leerlingen
25 januari
Reviusdag voor personeel (lesvrij)
Herkansing 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo (was 1 februari)
8 en 9 februari
Vergadermiddagen 1e rapport
10 februari
Uitreiking 1e rapport
Voor onze complete jaaragenda kunt u terecht op onze website.
................................................
  
 
   Lunchpauzeconcert 307
................................................
Personalia

Ziekte
Mevrouw Heijboer (Frans) is nog niet hersteld van de virusinfectie. We wensen haar een voorspoedig herstel toe.
 
De heer Van Herk (mediathecaris) zal geen verdere behandelingen ondergaan. We wensen hem en zijn gezin veel sterkte en Gods nabijheid toe in deze moeilijke tijd. 
 
De heer Van der Lugt (techniek, wiskunde) neemt steeds meer lessen op zich. Daar zijn we erg dankbaar voor. We wensen hem  sterkte toe bij zijn verdere herstel.

Nieuw personeel
Per 1 februari hiopen we een nieuwe collega welkom te heten: de heer J. Pons wordt onze facilitair manager. 

Afscheid
Mevrouw Poortvliet (onderwijsassistent) heeft een andere baan gevonden en gaat ons daarom verlaten. Wellicht keert zij nog wel voor 1 dag in de week terug op Revius.

Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en M.A. van der Meijden
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl

       
www.wartburg.nl
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren