Klik hier  om deze nieuwsbrief online te bekijken
Nieuwsbrief   
April 2017  |  Jaargang 9  |  Nummer 05  |  Rotterdam

 

INHOUD
Aanmelding 2017-2018
Finale Wartburg Muziekconcours
Activiteitenweek
Uitvoering Messiah
Rozenactie
Winkeltje Zo-Vital
Zonnepanelen
Vertrek lid College van Bestuur
Aanmelding 2017-2018
 .
 

De aanmeldingen voor het jaar 2017-2018 zijn binnen. We zijn blij en dankbaar voor de mooie leerlingaanmelding voor 2017-2018. We hebben dit gevierd met de collega's.
We bedanken zowel de collega's als de leerlingen voor hun inzet!

Elk jaar houden we een kennismakingsmiddag voor de leerlingen uit groep 8 die zich bij ons hebben aangemeld voor de brugklas. We hopen hen op D.V. 20 juni van 14.00-15.30 uur te ontvangen voor een leuke introductie op onze school! Deze middag stond eerst op woensdag 7 juni gepland, maar omdat enkele scholen die dag op kamp zijn, is deze middag verplaatst naar 20 juni.

.
Finale Wartburg Muziekconcours
.
 

Op vrijdag 31 maart vond voor de tiende keer de finale van het Wartburg Muziekconcours plaats. Op de website puntuit.nl van het Reformatorisch Dagblad staat een verslag en film van deze avond. De locatiewinnaar van de Revius is Anne-Marije Weijers uit 5a2. Zij speelde op de dwarsfluit de Ballade (opus 288) van Carl Reinecke. Van harte gefeliciteerd!
.

Activiteitenweek
 .
 

Van 13 t/m 17 maart heeft de jaarlijkse activiteitenweek plaatsgevonden. Er is weer van alles ondernomen, van het snoeien van bomen tot een workshop graffiti, van een dag schaatsen tot het lopen van een sponsortocht over het strand, van het maken van koekjes en deze uitdelen in de buurt tot het bezoeken van een museum. Het was een mooie en waardevolle week!

U kunt hier alle foto's bekijken van de activiteitenweek om zo een indruk te krijgen van wat de leerlingen allemaal meegemaakt hebben.
 .
Uitvoering Messiah
.

Op 17 februari namen 44 van onze leerlingen deel aan het Messiah-project. Met ruim 700 leeftijdsgenoten en 80 volwassenen voerden ze de Messiah uit in een uitverkochte Pieterskerk te Leiden. Een prachtige ervaring!

> bekijk hier opnames van de uitvoering
 .
Rozenactie
 .

Op 16 februari werd de jaarlijkse rozenactie gehouden. Leerlingen uit 4-vwo, 4-havo en 5-havo zorgden voor een geslaagde dag én een mooie opbrengst t.b.v. Zoa Nl. De heer Koster was namens Zoa op school om de cheque t.w.v.
€ 825,- in ontvangst te nemen.
.
Winkeltje Zo-Vital

I.v.m. tegenvallende opbrengsten heeft Zo-Vital, de beheerder van het winkeltje en de automaten, besloten de Revius 4 dagen een automaatlocatie te laten zijn. De automaat wordt gevuld door een medewerker van Zo-vital. Het winkeltje blijft op 1 dag open, namelijk op dinsdag. Het assortiment in de automaten zal de komende tijd worden uitgebreid.

.
Zonnepanelen
.
 .

Het Wartburg College kiest bewust voor zonne-energie. Vorige week is de fase uitvoering van start gegaan voor het project zonnepanelen. Na een voortraject van onderzoek, engineering en aanbesteding is door het Wartburg College en Van Rennes Installatietechniek een handtekening gezet onder het contract voor deze zonnestroominstallaties. 

> lees verder

.
Vertrek lid College van Bestuur

Collega G.J. Heijboer heeft helaas besloten om te stoppen als lid van het College van Bestuur. Hij zal ons per 1 september verlaten. We hadden graag langer gebruik gemaakt van de diensten van de heer Heijboer. Hij heeft in de 6 jaar dat hij voor onze school werkte veel positieve zaken bereikt, met name (maar zeker niet alleen) op het gebied van de financiën.

>lees verder

.

In memoriam
 
Op dinsdagmorgen 7 maart bereikte ons het droevige bericht dat onze collega Jan van Herk in de leeftijd van 60 jaar is overleden.



Eind vorig schooljaar kreeg hij gezondheidsklachten. De eerste diagnose was spierreuma. In september is de heer Van Herk nog op school geweest, maar pijnaanvallen dwongen hem na enkele weken thuis te blijven. Na een periode van hoop en vrees werd bekend dat er op zes plaatsen in zijn lichaam kanker was gevonden. Er zijn toen alleen nog enkele behandelingen gegeven om de pijn te bestrijden.

Vanuit de leerlingen is er veel meegeleefd. Dat werd door de heer Van Herk zeer gewaardeerd. Tijdens de dag- en weekopening en in persoonlijke gebeden is de heer Van Herk veel aan de Heere opgedragen. Toch waren Gods wegen hoger dan onze wegen. Op maandagochtend 12 december is de heer Van Herk nog één keer op school geweest om afscheid te nemen. Elke week namen de krachten af. In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 maart is de heer Van Herk overleden.

We verliezen in hem een sympathieke en betrokken collega. Vanaf maart 2012 was hij als mediathecaris werkzaam op Revius. In die jaren heeft hij van de mediatheek een sfeervolle en gestructureerde omgeving gemaakt waarin ook zijn eigen creativiteit duidelijk zichtbaar is. Menig schilderwerk van zijn hand siert de muren van de mediatheek. We zijn dankbaar dat hij zich de afgelopen jaren met hart en ziel heeft ingezet voor collega’s en leerlingen. 

De laatste tijd zijn we ook opgeschrikt door meerdere sterfgevallen van ouders van leerlingen. Dit zet ons stil bij de vergankelijkheid van ons leven en stelt ons voor de vraag of wij de Heere kunnen ontmoeten. Laat het een aansporing zijn voor ons allen om Hem te zoeken.  

M.A. van der Meijden,
locatiedirecteur

Agenda
12 april
Voorbereidings(mid)dag werkweek 3-vmbo
14 t/m 17 april
Paasvakantie
18 april
Workshop begeleiding studiekeuze voor ouders van leerlingen uit 5-vwo
19 april
Herkansingen 3-vmbo, 4-vmbo, 5-havo en 6-vwo
21 april
Afscheid examenklassen
24 t/m 28 april
Meivakantie (in april)
1 en 2 mei
Vergadermiddagen 2e tussenrapport
2 en 4 mei
Examens technologie 4-vmbo
4 mei
Uitreiking 2e tussenrapport
5 mei
Bevrijdingsdag
8 t/m 12 mei
Excursieprogramma klas 1, 2, 3-havo/vwo en 4-vwo
Werkweek 3gt en 4-havo
Werkweek 5-vwo (t/m 13 mei)
10 t/m 22 mei
Centraal examen 1e tijdvak
18 mei
Spreekavond n.a.v. 2e tussenrapport
25 en 26 mei
Hemelvaartsdag + vrije dag
29 mei
Afscheidsavond 4-vmbo en 6-vwo
31 mei
Afscheidsavond 5-havo
2 juni
Na-examenreis 5-havo en 6-vwo
5 juni
Tweede Pinksterdag
9 juni
Na-examenreis 4-vmbo
14 juni
Uitslag centraal examen 1e tijdvak vmbo, havo en vwo
Ophalen cijfers examen-klassen
Voor onze complete jaaragenda kunt u terecht op onze website. 

Personalia

Ziekte
Mevrouw Heijboer (Frans) merkt gelukkig dat haar krachten toenemen. Een aantal werkzaamheden probeert zij in de komende periode weer op te pakken.
 
We zijn dankbaar dat de heer Van der Lugt (techniek, wiskunde) per 10 april zijn werk weer volledig heeft kunnen oppakken.
 
De heer Nolen (TOA) heeft een operatie ondergaan. Hij is inmiddels weer volledig hersteld.
   
Rouw
Er kwam rouw in de gezinnen van:
- de heer Blom (adjunct-directeur havo/vwo-onderbouw) i.v.m. het overlijden van een schoonzus.
- de heer De Ronde (biologie, wiskunde) i.v.m. het overlijden van zijn vader. 
- de heer Zwijnenburg (administratie) i.v.m. het overlijden van zijn moeder.
  
Afscheid en welkom
De heer G.J. Bossenbroek is een collega van de Marnix. Hij komt wiskunde geven op de Revius.
Mevrouw J. Kramer (receptie) neemt per 1 mei afscheid.
Mevrouw A.W. de Jong (aardrijkskunde) heeft afscheid genomen i.v.m. haar studie. 
Mevrouw E. Potappel is aangesteld als docent wiskunde. 


Colofon
Eindredactie: J.A.E. Pals-van Dijk, P. Soffree en M.A. van der Meijden
  
President Rooseveltweg 11
3068 TR
Postbus 85150
3009 MD
Rotterdam-Zevenkamp
(010) 286 60 00
inforevius@wartburg.nl

       
www.wartburg.nl
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren